Home Δράσεις & Δελτία τύπου Δελτία Τύπου ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΤΟΝ ΟΣΕΘ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΣΤΟΝ ΟΣΕΘ

353

Στα πλαίσια της ενημέρωσής μας και της προσπάθειας επίλυσης προβλημάτων σχετικά με τις αστικές συγκοινωνίες, κλιμάκιο του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ με επικεφαλή την κ. Μαρκέλλα Ταυρίδου επισκέφτηκε τον ΟΣΕΘ Θεσσαλονίκης και είχε συνεργασία με τον πρόεδρο κ. Κ. Αμπατζά, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων και αλληλοενημέρωση για το ζήτημα. Παράλληλα κατατέθηκε το ακόλουθο κείμενο προς ενημέρωση, όπου περιλαμβάνει τις βασικές προτάσεις μας για το ζήτημα.

Ο πρόεδρος του ΟΣΕΘ δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ και να προσπαθήσει για την επίλυση των θεμάτων που τέθηκαν.

Η επιστολή που κατατέθηκε στον πρόεδρο του ΟΣΕΘ

Προς κ.Κωνσταντίνο Αμπατζά, Πρόεδρο ΟΣΕΘ

Αξιότιμε κ. Αμπατζά

Στα πλαίσια της ενημέρωσής μας αλλά και ενημέρωσή σας για το ζήτημα της εξυπηρέτησης των Δημοτών του Δήμου Λαγκαδά, από τον ΟΣΕΘ θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την δυνατότητα επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων και εμπειριών από τις Αστικές συγκοινωνίες του Νομού μας. θα θέλαμε λοιπόν συνοπτικά και επιγραμματικά να σας γνωρίζουμε τα εξής:

  1. Σχετικά με την λειτουργία της γραμμής 83 (express) θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ναι μεν εξυπηρετεί κατά κάποιον τρόπο τους επιβάτες αλλά θα πρέπει για την καλύτερη εξυπηρέτηση να παίρνει επιβάτες από όλες τις στάσεις του Λαγκαδά από αμαξοστάσιο έως ΑΓΝΟ, αφού λογικά έγινε για να εξυπηρετεί το κοινό του Λαγκαδά. Στη συνέχεια θα προτείναμε να κάνει στάσεις σε κομβικά σημεία που εξυπηρετούν βασικές ανάγκες των πολιτών δηλαδή Σταυρουπόλ, Ταχυδρομείο, Αγ. Παρασκευή (ΙΚΑ Νεαπόλεως), πλ. Δημοκρατίας, Αντιγονιδών, Αριστοτέλους, Σιντριβάνι (όπου μετακινείται μεγάλη μάζα των φοιτητών) και τέρμα στην αγ. Φωτεινή. Στην επιστροφή προτείνουμε: Αγ. Φωτεινή, Αγγελάκη, και εν συνεχεία τις ίδιες στάσεις της πρώτης διαδρομής έως το αμαξοστάσιο Λαγκαδά.
  2. Για τα άλλα δρομολόγια κυρίως το 83β θα προτείναμε να λάβει ως πρώτη αρχή και την εξυπηρέτηση των κατοίκων των Λαγυνών, οι οποίοι ανεβαίνουν σε ένα λεωφορείο πλήρες με αποτέλεσμα να ασφυκτιούν καθημερινά. Η πρότασή μας είναι την ώρα που φεύγει το 83 μετά από 5΄να ακολουθεί το 83β ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τα Λαγυνά.
  3. Για τα άλλα δρομολόγια δεν υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, εκτός αυτού των ΙΕΚ που είναι σε ώρα αιχμής και δυσκολεύει την μετάβαση των σπουδαστών στο ΙΕΚ Λαγκαδά στην ώρα τους. Ίσως θα μπορούσε να λειτουργήσει με την λογική του expressγια να μη δημιουργείται συνωστισμός και αργοπορία ως προς τον στόχο εξυπηρέτησης των σπουδαστών.
  4. Για τα εσωτερικά δρομολόγια το μεγάλο πρόβλημα είναι το ότι δεν τηρείται το αναρτημένο πρόγραμμα των δρομολογίων με αποτέλεσμα οι δημότες μας να περιμένουν πάνω από μισή ώρα στις στάσεις. Μια πρόταση που θέτουμε προς διερεύνηση είναι να υπάρξει μια κυκλική διαδρομή ενός λεωφορείου που να εξυπηρετεί Λαγκαδίκια, Ευαγγελισμό, Ανάληψη, Κολχικό.
  5. Η γραμμή του ΚΤΕΛ που εξυπηρετεί τον ορεινό όγκο του Σωχού και τα πέριξ χωριά, θα πρέπει να εξορθολογήσει κάπως τα δρομολόγια στις μέρες αιχμής, κυρίως της Τρίτης, που οι πολίτες επισκέπτονται το κέντρο του Δήμου για να λύσουν θέματα πάσης φύσεως. Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο να περνάει το λεωφορείο από το Κρυονέρι π.χ. και να μη μπορεί να πάρει επιβάτες τις πρωινές ώρες λόγω της πληρότητας από τον Σωχό. Προτείνουμε λοιπόν την Τρίτη ένα τουλάχιστον επιπλέον δρομολόγιο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών μας αλλά και πελατών του οργανισμού σας.

Γνωρίσουμε τα προβλήματα του Οργανισμού των συγκοινωνιών αλλά θα πρέπει να αναγνωρίσετε κι εσείς ότι ο βασικός στόχος της λειτουργίας σας είναι η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, που είναι και πελάτες σας, αλλά και άνθρωποι με μύρια όσα προβλήματα που περιμένουν την κατανόησή σας.

Σας ευχαριστούμε για την δυνατότητα επικοινωνίας και τη γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

Με εκτίμηση

Για τον ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΜΑΡΙΑ-ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ