Με αφορμή την αναζήτηση χώρου για την επετειακή μας μουσικοθεατρική παράσταση, μιας και φέτος κλείνουμε 20 χρόνια ενεργής δράσης στη μουσική εκπαίδευση του τόπου μας με τη Μουσική Σχολή Ματθαίου Λαγκαδά, μετά λύπης μου ανακάλυψα ότι δεν υπάρχει αξιοπρεπής χώρος στέγασης μιας πολιτιστικής εκδήλωσης.

Ο χώρος του Μπιλλείου είναι έρμαιο ερήμωσης και εγκατάλειψης, χωρίς κανένας να αναλαμβάνει σοβαρά και υπεύθυνα να αξιοποιήσει το χώρο προς όφελος όχι μόνο των φορέων πολιτισμού, αλλά ούτε των παιδιών μας, που είναι το μέλλον του Λαγκαδά. Όσοι ασχολούνται με τον πολιτισμό, σύλλογοι και ιδιώτες, είναι πλέον αναγκασμένοι να στεγάσουν τα όνειρά τους στην αίθουσα των Λουτρών Λαγκαδά, που αν μη τι άλλο μόνο για εκδηλώσεις δεν προσφέρεται.

Ας μη γελιόμαστε, οι νυν φορείς εξουσίας αλλά και οι επερχόμενοι που την διεκδικούν πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Τα παιδιά μας αξίζουν καλύτερη αντιμετώπιση. Είναι ντροπή να ακυρώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγω έλλειψης χώρου. Ακόμη περισσότερο είναι ντροπή φορείς πολιτισμού που εδρεύουν στο Λαγκαδά να αναγκάζονται να παρουσιάζουν το έργο τους στη Θεσσαλονίκη. Με την ίδια λογική να μεταφέρουμε τα εκλογικά μας δικαιώματα στη Θεσσαλονίκη, μιας και εκεί μας ωθεί η αδιαφορία και η έλλειψη ενδιαφέροντος.

Τα παιδιά του Λαγκαδά έχουν ανάγκη από πνεύμονα πολιτισμού, έναντι στην απέραντη καφεδοποίηση που μαστίζει την πόλη μας. Θέλουμε να προσφέρουμε τον εαυτό μας στη διάθεση όλων των φορέων του Δήμου μας, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα του Μπιλλείου. Πρέπει όλοι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι ως ένδειξη πολιτικού πολιτισμού να λύσουν το πρόβλημα άμεσα. Αντί να γεμίσουν το Λαγκαδά με αφίσες και φυλλάδια, να συνδράμουν σε χρόνο και χρήμα ώστε να λυθεί το ζήτημα του Μπιλλείου. Να συνεννοηθούμε όλοι οι ιδιώτες και οι πολιτιστικοί φορείς και να συνεργαστούμε. Μην αρχίσουν τις δικαιολογίες για το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του κτιρίου και τις ευθύνες από τον έναν στον άλλον.

Είναι κρίμα ένα στολίδι να μείνει αναξιοποίητο λόγω της έλλειψης σχεδιασμού και προγραμματισμού. Τα παιδιά του Λαγκαδά εδώ μένουν, εδώ πηγαίνουν σχολείο, εδώ είναι το ζωτικό τους περιβάλλον. Οπότε και εδώ θέλουν να δείξουν την προσπάθειά τους. Πού θα γίνει φέτος το φεστιβάλ παιδείας; Πού θα γίνουν οι θεατρικές, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις; Κύριε δήμαρχε και αγαπητοί υποψήφιοι δήμαρχοι, τα δικά μας παιδιά πηγαίνουν σχολείο στο δήμο Λαγκαδά και θέλουν ποιοτική πρόσβαση σε χώρους ανάδειξης του πολιτιστικού τους ενδιαφέροντος. Έχετε τη βούληση και τη θέληση να βοηθήσετε; Σας περιμένουμε.

Με εκτίμηση

Ματθαίου Γεώργιος

ΠΗΓΗ: http://www.lagadas.net/index.php?act=viewProd&productId=9491