Επειδή τελευταία και προεκλογικά κάποιοι υποψήφιοι, για τους δικούς τους προφανείς προεκλογικούς λόγους, θυμήθηκαν τον Σοχό και την βούληση των κατοίκων για ένα Δήμο αυτόνομο, θα θέλαμε να πούμε πως καλό θα ήταν να θυμόταν τη Δημοτική Ενότητα Σοχού συνεχώς τα τελευταία 8 χρόνια που έμεινε πνιγμένη στο σκουπίδι, τους αδιάβατους αγροτικούς δρόμους και τα μύρια άλλα προβλήματα, τα οποία ουσιαστικά αναγκάζουν τους κατοίκους να θέλουν να απεξαρτηθούν από τον ενιαίο Δήμο, γιατί πιστεύουν ότι δεν τους άξιζε τέτοια τύχη.

Εμείς πιστεύαμε από την αρχή ότι μπορεί μεν ο Δήμος Λαγκαδά να έγινε ένας μεγάλος Δήμος και σίγουρα δυσλειτουργικός, αλλά κανένας δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι ο Σοχός, αλλά και οι άλλοι Δήμοι Κορώνειας, Βεστίσκου, Νέων Καλινδοίων,  Ασσήρου και  Λαχανά πρόσθεσαν στο Δήμο μας ομορφιά, ιστορία, παράδοση, λαογραφία και εμπλούτισαν τη ζωή του Δήμου και των Δημοτών με πρωτόγνωρες εμπειρίες και γνώσεις. Γίναμε ΕΝΑ για 8 περίπου χρόνια και είναι αλήθεια ότι ο χωρισμός μας λυπεί, γιατί θα χάσουμε όλα αυτά που πρόσφερε ο Σοχός στην συνένωση.

Όμως και ο Σοχός όπως και οι άλλες ενότητες δικαιούνται να οργανώσουν τον Δήμο τους και τη ζωή τους όπως αυτοί ονειρεύονται και όπως αυτοί οραματίζονται το μέλλον τους. Ο Δήμος Λαγκαδά, θα χάσει ένα μέλος του με την πολύ πλούσια ιστορία, την παράδοση και την ομορφιά του, αλλά το ΑΙΤΗΜΑ των φίλων του Σοχού θα γίνει και δικό μας, για να πραγματώσουν τα όνειρά τους με τον καλύτερο τρόπο.

Το ευχόμαστε από καρδιάς και θα είμαστε δίπλα τους.

Προς το παρόν όμως παλεύουμε όλοι μαζί για την αλλαγή στο Δήμο μας, γιατί ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ