Home Σύλλογος Φίλων Όχι άλλες «συμπράξεις»!!! Δεν αντέχει ο τόπος!!!

Όχι άλλες «συμπράξεις»!!! Δεν αντέχει ο τόπος!!!

670

Είναι θεμιτό ο κάθε πολίτης να ονειρεύεται το μέλλον του μέσα στον τόπο που γεννήθηκε και να επιθυμεί να προσφέρει και να θυσιάσει τον εαυτό του για την πόλη του, διεκδικώντας τη θέση του πρώτου πολίτη, δηλαδή του Δημάρχου. Όμως μέχρι να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα πρέπει να έχει αποδείξει έμπρακτα ότι αυτό που επιθυμεί στηρίζεται κάπου, έχει κάποια στοιχεία φερεγγυότητας, που αποδεικνύουν τις δυνατότητές του, έχει ακόμα και ως απλός πολίτης προσφέρει γνώση και έργο, πολύ δε περισσότερο αν διατέλεσε αντιδήμαρχος πχ. Τεχνικών Έργων και προϊστάμενος της πολεοδομίας και ότι κάτι έκανε από αυτά που προεκλογικά είχε τάξει αυτός και η παράταξή του.

Στην πρόσφατη ανακοίνωση μιας ακόμα υποψηφιότητας, από αντιδήμαρχο της παρούσας ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ  διοίκησης, διαβάσαμε για «σύμπραξη» δυνάμεων για το καλό του τόπου και χαμογελάει ο πολίτης όταν βλέπει ότι οι απερχόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι και συνοδοιπόροι ως τώρα, που είχαν συμπράξει και πάλι προ πενταετίας, να μη μπορούν  συμπράξουν και τώρα για το κοινό καλό και ψάχνουν σήμερα αλλού για συμπράξεις!!!

Και όλα αυτά που επαγγέλονταν πριν πέντε  χρόνια; Τι έγιναν άραγε; Τα γραπτά μένουν για να θυμίζουν το ψέμα και την δόλια  υφαρπαγή ψήφων! Δυστυχώς γι αυτούς η αλήθεια και η πραγματικότητα είναι άλλη. Η νυν διοίκηση με τον εν λόγω αντιδήμαρχο ξέχασε προφανώς ότι για δυόμιση  χρόνια απασχολήθηκε (η αδύναμη σε προσωπικό τεχνική υπηρεσία) για να παραλάβει έργα από το 2002 και παρά το ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι έγραφαν ότι «δεν ήταν δυνατόν να ελεγχθούν τα έργα», η διοίκηση Καραγιάννη και ο αντιδήμαρχος κ. Τζιαμπάζης προχώρησαν στην παραλαβή των έργων (γεφύρια, ποτίστρες στα δάση, δρόμους που ήταν άγνωστο πότε και πώς έγιναν, πλατείες και άλλα πολλά). Ακόμα,άσχετα με την αδύναμη τεχνική υπηρεσία που διοικούσε, δεν φρόντισε όπως  κάνουν άλλοι δήμοι με εξωτερικούς μελετητές, με διαγωνισμούς μελετών  για την αδειοδότηση των γηπέδων και γυμναστηρίων, που είναι σε τραγικά χάλια, για μια μελέτη για την αναστήλωση  και αξιοποίησή του Μύλου Γεωργιάδη που πήραμε με χρήματα του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, για την απώλεια πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από προγράμματα για κλειστούς αθλητικούς χώρους, για επανάχρηση ακινήτων, για το στρατόπεδο ΜΠΑΡΕΤΗ, που κατάντησε σαν το Μπίλλειο και έφτασε σε σημείο να παραχωρεί δωρεάν 32 στρέμματα για έξη χρόνια σε συγκεκριμένους ιδιώτες  για να επιχειρήσουν αυτοί και όχι ο Δήμος,(να του θυμίσουμε τι έλεγαν προεκλογικά;), που ανέχτηκε σε δημοτικό ακίνητο να αρχίσουν αυθαίρετες εργασίες  και μετά από καταγγελίες μας αναγκάστηκε να επιβάλλει πρόστιμα και μελέτες!!!

Ακόμη  το τεχνικό πρόγραμμα που υπέβαλλε τόσα χρόνια  δεν το τήρησε ΠΟΤΕ, ήμασταν ο μόνος δήμος που δεν πήραμε χρήματα για την αγροτική οδοποιία  επειδή δεν υπέβαλλαν μελέτες.

Από τη θέση του υπεύθυνου Αντιδημάρχου δεν έκανε τίποτε  για τη μη λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου Ξυλούπολης, για τη στασιμότητα στη μη λειτουργία των κατασκηνώσεων Βερτίσκου, για τη σωτηρία των παραδοσιακών σπιτιών της πόλης και όχι μόνο, για την αδυναμία να εντάξουν σε ένα πρόγραμμα την οικία Χατζή στην Όσσα, που είναι δημοτική περιουσία, για την αδυναμία να συντάξουν μελέτες πυρόσβεσης στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Ας σταματήσουμε όμως εδώ γιατί ο κατάλογος είναι πολύ μεγάλος και θέλει πολύ χώρο να παρουσιάσουμε τα έργα και τις ημέρες των απερχομένων δημοτικών αρχόντων, κ. Δημάρχου, του κ. Αντιδημάρχου, των κ. Προέδρων, αλλά και των δημοτικών συμβούλων, που μας απειλούν να επανέλθουν για να ΣΥΝ-ΠΡΑΞΟΥΝ σε τι άραγε; Στη στασιμότητα και την μιζέρια; Στην έλλειψη έργου και φαντασίας; Ή απλά σε διεκδίκηση μιας θέσης στον ήλιο της πολιτικής, που έθρεψε εδώ και 17 χρόνια αρκετούς από τους διοικήσαντες κυρίους και κυρίες.

Επιτέλους ας σκεφτούν όσοι θέλουν να «συν-πράξουν» ότι ο λαός γεύτηκε την εξουσία τους και την πλήρωσε αδρά και θα τους αντικαταστήσει με ικανότερους!!!!

Σύλλογος Φίλων του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ