Πέντε άτομα κατηγορούνται για τη «μαύρη τρύπα» 3,2 εκατ. ευρώ στο ταμείο της Δημοτικής Εταιρείας Υδρεύσεως Αποχετεύσεως Λαγκαδά.

Συνολικά πέντε άτομα κατηγορούνται για τη «μαύρη τρύπα» στο ταμείο της Δημοτικής Εταιρείας Υδρεύσεως Αποχετεύσεως Λαγκαδά (ΔΕΥΑΛ). Με παραγγελία του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέα Ζήσης, εις βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για πλαστογραφία, απιστία και απλή συνέργεια στην απιστία, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608, περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι ο πρώην δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Αναστασιάδης, ο πρώην πρόεδρος ΔΣ της ΔΕΥΑΛ, ο οποίος φέρεται ως βασικός υπαίτιος, και οι ταμίες που ενεπλάκησαν σε αδικαιολόγητες αναλήψεις χρηματικών ποσών, το επίδικο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι παραπάνω ευθύνονται για το έλλειμμα 3,2 εκατ. ευρώ που εντοπίστηκε στο ταμείο της δημοτικής επιχείρησης, από το 2011 έως το 2014.
Η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά την καταγγελία της νέας διοίκησης της ΔΕΥΑΛ, ενώ ακολούθησε προκαταρκτική εξέταση από επιθεωρητές της Διεύθυνσης Εκτάκτων και Ειδικών Ελέγχων, επί των Οικονομικών. Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν καρτέλες με ύποπτες καταθέσεις και περίεργες αυξομειώσεις σε λογαριασμούς του λογιστηρίου. Προέκυψαν εικονικοί καταναλωτές με υπέρογκες χρεώσεις και πολλές διαγραφές προστίμων από υπαρκτά πρόσωπα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.