Home Δράσεις & Δελτία τύπου Δελτία Τύπου Τέρμα τα ψέματα και οι δικαιολογίες

Τέρμα τα ψέματα και οι δικαιολογίες

365

Κανένας δεν γνωρίζει πόσος καιρός θα χρειαστεί ακόμη ώστε η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας και ο κ. Καραγιάννης, να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ανεπάρκεια και την κακοδιαχείριση στις Δημοτικές μας υποθέσεις. Κυβερνά ήδη 3 θητείες και συμμετείχε σε ακόμη μία ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι όμως ακόμα περιμένει να αναλάβει κάποιος άλλος, περαστικός ίσως, την όλη ευθύνη γι αυτά που βιώνει ο Δήμος και ακούγονται και για άλλα τόσα που κρατούνται ως εφτασφράγιστα μυστικά, γιατί λέει αποτελούν προσωπικά δεδομένα και ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ περιμένει εδώ και μήνες απαντήσεις σε θέματα που καίνε τον τόπο μας. 

κ. Δήμαρχος και η ομάδα του επέλεξαν απλά τη σιωπή και αυτό που ξέρουν τόσα χρόνια και το χειρίζονται καλά, να διορίζουν στο Δήμο στελέχη της παράταξής τους, συζύγους αντιδημάρχων και εντεταλμένων συμβούλων, τέκνα και κουμπάρους, που στήριξαν την παράταξή τους στις εκλογές, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι ο Δήμος ανήκει και σε άλλους Δημότες, που διεκδικούν ένα μεροκάματο και μια θέση στον ήλιο, αλλά χωρίς καν να υποψιάζονται ότι αυτή η λογική είναι που βούλιαξε τον Δήμο μας στα χρέη, που θα χρειαστούν 3 γενιές για να νοικοκυρευτούν!!! Απουσία ουσιαστικού έργου, που να θέτει βάσεις για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας. Καμιά προσπάθεια ένταξης σε ευρωπαϊκά προγράμματα που να δημιουργήσουν, δομές ανάπτυξης. Αλλά με ποια στελέχη; Με αυτά που προσλαμβάνουν απλά για να μοιράσουν θέσεις χωρίς αντίκρισμα εργασίας; Ούτε μια σκέψη, ούτε μια προσπάθεια, για τα μάτια του κόσμου βρε αδερφέ, ενός διορισμού κάποιου τεχνοκράτη, κάποιου ειδικού επιστήμονα που με την γνώση και την εμπειρία του θα σπρώξει παγωμένες υποθέσεις, θα προγραμματίσει νέες προοπτικές για τον Δήμο!!! Μιας τεχνικής υπηρεσίας που να λύνει προβλήματα, ένα γραφείο που να νομιμοποιεί υποθέσεις, που δεν προφταίνει η πολεοδομία και ο αντιδήμαρχός της. Τώρα αρχίζουν και ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια όσα κρύβονταν κάτω από το χαλί ή όσα έριχναν στο βάθος του γιαλού, ξεχνώντας ότι τα πτώματα τα ξεβράζει κάποτε ο γιαλός. Το ψέμα και η κοροϊδία έχουν κοντά ποδάρια και οι αναξιόπιστοι ισολογισμοί κάποτε έρχονται στην επιφάνεια, παρασύροντας όμως και όσους από καλή πρόθεση στηρίζουν την κατάσταση, που τώρα συνειδητοποιούν ότι δεν πάει άλλο.

Από πού να πιάσουμε και πού να σταθούμε; ΔΕΥΑΛ; ΔΗΚΕΛ; ΥΚΠΑΠ; ΛΟΥΤΡΑ; ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ; Το φιάσκο του ΜΠΑΡΕΤΗ; Το κατακαημένο ΜΠΙΛΛΕΙΟ; Τι ντροπή!!!

Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν; Να αναλάβουν ακέραια την ευθύνη για τα λάθη τους τώρα!

Και να ζητήσουν ένα μεγάλο συγνώμη από τους Δημότες. Να πάψουν να συγκαλύπτουν τα όσα συνέβησαν και να μη κωλυσιεργούν ελπίζοντας στην παραγραφή των πράξεων που ζημίωσαν τον Δήμο μας. Ξέρουμε πως αγωνίζονται να βοηθήσουν σε «νέες καταστάσεις» που θα επιβεβαιώνουν τις παροιμίες «κράταμε να σε κρατώ ν’ ανεβούμε στο βουνό» ή το… «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»!!!

Δυστυχώς τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματα της αναξιοκρατίας, της αδυναμίας διαχείρισης σε όλο το φάσμα του Δήμου μας. Και γι αυτό δεν μπορεί να φταίνε «οι πρώην κι οι επόμενοι», όσο φαύλη κι αν ήταν η κακοδιαχείρισή τους. Οι δικαιολογίες τέλειωσαν και τα ψέματα δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Περιμένουμε με αγωνία την Ανάσταση και στον Δήμο μας!!!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ.